söndag 25 september 2011

Äntligen!!

Nu äntligen kommer fortsättningen på vår Sverige resa :). Ja jag har fått skäll från många håll om att bloggen inte uppdaterats på länge. Men nu är vi på gång igen...

Det var drygt 5 veckor vi stannade i Sverige och vi hade en fantastisk tid där och mycket tack vare alla våra vänner och släkt. Vill passa på att tacka alla för allt ni ställt upp med under dessa veckor! Vi försökte att inte stressa igenom veckorna utan ta det lugnt och tillbringa tid tillsammans med de som betyder så mycket för oss.

Första veckan var vi i Småland och det tog faktiskt flera dagar innan vi blev av med jetlagen. En av de första dagarna åkte vi till Virums Älgpark. Det var en häftig upplevelse att få komma älgarna så nära och det uppskattades av alla.



Några dagar senare bar det av norrut där slutmålet var Örebro. På vägen dit blev det ett lunchstopp i Söderköping och Smultronstället. Även Sveriges Radio var på plats, dock inte för vår skull, men vi fick i alla fall en musikupplevelse av Patrik Isaksson när vi stor i glasskön och barnen fick varsin tatuering i form av Radioapan. Den apan fick vi 5 veckor senare skrubba bort från Carolinas arm när hon skulle tillbaka skolan.



På väg till Örebro blev det ytterliggare 2 stopp. Det ena vid Flygvapenmuseet i Linköping och det andra vid Cloettas chokladfabrik i Ljungsbro.


Vi spenderade några dagar i Örebro hos Rolf och Maj-Britt och kände oss som riktiga turister i stan trots att vi varit där flera gånger tidigare.

En av alla de maträtter som vi längtat efter var en riktigt smarrig räkmacka. Den fick vi vid Ässundets sommarcafé. Den var riktigt smaskig och smakade precis så som en räkmacka ska smaka. Räkorna på andra sidan jorden smakar inte alls som de nordiska.

Resan fortsatte några dagar senare söderut igen för nästa stopp i Huskvarna hos familjen Bjällmark där vi hade några härliga dagar tillsammans. Vi turistade naturligtvis även i den trakten och det blev besök med fika på Taberga-berget, likaså i Jönköpings stadspark och även en liten tur "på stan".


Sommar och sol = bad... eller? Vi hade innan vi reste till Sverige intalat oss att när vi kommer dit kommer vi att ha riktigt svenskt sommarväder. Och visst fick vi rätt. Det ösregnade i alla fall inte i flera dar i sträck men det skvätte en hel del och inte var det speciellt varmt heller. Hur som helst, solen lyste en av dagarna vi var i Huskvarna och vi passade på att åka till en liten badsjö i närheten.

Jodå, efter att tårna doppats så badade 4 av 7 personer i sällskapet.

Skåne och framför allt Staffanstorp blev nästa anhalt där vi stannade en hel vecka. Det var otroligt kul att komma dit igen och träffa våra vänner. Även tjejerna hade en fantastisk vecka i Skåneland. Det blev många goda middagar, lunchträffar, fika-tillfällen och varma bad. Vi ställde dessutom till med en hejdundrandes fest och Sigge ska ha ett STORT TACK för att vi fick hålla den hos honom samt all hjälp.

Carolina i Lund

Emilia i Malmö

Som alla vet vid det här tillfället far vi runt mycket och som sagt, efter en mycket trevlig vecka i Staffanstorp med omnejd åkte vi tillbaka till Småland. Det blev totalt 440 mil på de svenska vägarna under vår Sverigevistelse. Tur vi hade en hyrbil med obegränsade mil....

Tillbaka i Hultsfred passade jag och tjejerna, tillsammans med Maria o pojkarna och mamma på att ta en tur till skogen och plocka svamp. Vi hittade i alla fall lite grann, tillräckligt mycket för att vi skulle få var sin kvällsmacka med stekta kantareller.


Sista helgen vi var i Sverige var det Grand Prix Speedway i Målilla och med det fest i dagarna två. En kul händelse i lilla Målilla som mer eller mindre blivit till en riktig hemvändar helg. Drygt 12000 personer såg tävlingen på lördagen där Andreas Jonsson blev omkörd på mållinjen och fick nöja sig med en andra plats efter en fantastiskt bra tävling.

Efter 5 underbara veckor var det dax att återigen bege sig tillbaka till andra sidan jorden. Men först stannade vi ytterliggare ett par dagar i Skåne där vi hann med ett besök hos frissan. Jodå, ryktena är sanna. Jag blev väldigt korthårig.

1 kommentar:

  1. Så kul att ni är igång med bloggen igen! Det var verkligen jättehärligt att ha er hemma i somras. Kram Maria (syrran alltså ;))

    SvaraRadera