tisdag 6 juli 2010

Fiji


Då är vi äntligen på en av våra drömsemestrar! Solen skiner, vattnet är turkosblått och ljummet, stränderna vita och kantade av kokospalmer. Livet kan definitivt vara sämre. Redan på flygplatsen i Nadi fick vi ta del av Fijis avslappnade och lugna livsstil. Vi och 2 familjer till som skulle till Malolo Lailai Island väntade ca 1 timme på en buss som först skulle ta oss till ett hotell där vi kunde äta och klä om inför vidare transport ut till ön. Bussen kom aldrig men det visade sig att hotellet låg på andra sidan gatan ca 300 m bort. Så vi gick den korta sträckan vilket en Fijian aldrig hade gjort.


Väl framme vid vår Resort blev vi väl mottagna med Bula Bula, snäckhalsband och fruktdrink. Vi har de senaste dagarna njutit av värmen, solen, havet och polen. Vi snorklar, vindsurfar, kayakar, åker vattenrutschkana och bitvis så lite som möjligt. Burén (hyddan) vi bor i är enkel men har i alla fall havsutsikt som ni ser på den översta bilden. Fönstren består av myggnät och så alla ljud hörs väl. Mer behövs inte då temperaturen varierar mellan 20 grader på nätterna och 30 på dagarna, det är ju trots allt vinter här.



I eftermiddag ska hela familjen med en båt ut till ett korallrev för att snorkla och se på de fiskar som hade huvudrollen i "Hitta Nemo" minus hajarna hoppas vi. Emilia har redan gjort detta 2 gånger och skulle kunna göra det varje dag.

2 kommentarer: