lördag 13 november 2010

Grillad kyckling

Sommarvärmen har fortsatt idag och under sommaren spenderar vi mer tid vid grillen än vid spisen. Dagens grillning är tagen ur vår nya kokbok "Speight's Southern Man Cookbook". Det finns många spännande recept på mat som den vindpinade fåraherden från södern gillar, en del av rätterna har öl som en ingrediens. Pasta är nödmat i södern och det finns bara ett recept med pasta med kommentaren "Här är ett nödrecept, om det inte finns någon potatis - i hela stan." På sidan efter står det "Southern man don't eat pasta.

Åter till dagens grillning - grillad kyckling - låter inte så speciellt. Jag penslade kycklingen med en blandning av Thai Sweet Chili, sojasås, oystersås och lite pilsner. Sedan skulle ölburken med hälften av sitt innehåll (resten skulle drickas upp) föras in i baken på pippin. Sedan placerades kycklingen stående på benen och ölburken i grillen, ner med locket och grilla i 75 - 90 minuter.




Det blev riktigt smaskigt och vi kommer definitivt att ha det fler gånger och även testa med andra sorters öl, undrar hur det smakar med Guinness?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar