måndag 27 december 2010

Queenstown dag 1

Då är vi återigen på resande fot. Den här gången har vi styrt kosan mot Queenstown och ska nu stanna här några dagar. Vi åkte hemifrån igår, 10 minuter innan ett nytt stort efterskalv skakade om hela Christchurch med omnejd. 4,9 på richterskalan och med epicentrum mitt i stan.

Vi stannade första natten i Wanaka och på vägen dit stannade vi till vid Lake Tekapo med sitt turkosblåa vatten. Det är lika fascinerande att se varje gång.

Idag har det varit en intensiv dag. Jag och alla tjejer var på Puzzling World medan herrarna åkte till Transport- och leksaksmuseum och NZ Figheter Pilot Museum. Medan vi försökte leta oss igenom en labyrint, vilket tog oss en timma, och undersöka andra klurigheter hann de andra två även med 20 rundor lerduveskytte med hagelgevär.

Näst bäst i lerduveskytte

Därefter drog vi vidare till Queenstown. Vädergudarna var inte helt på vår sida idag, men trots detta var det återigen en fantastisk vy som väntade oss när vi kom över bergen från Wanaka. 10 minuter efter vår ankomst till Queenstown blev vi upplockade av Bob från Nomad Safaris och Tour of the Rings. Vi fick en guidad tur av många olika inspelningsplatser från Sagan om Ringen, men även uppleva hur man verkligen kan köra genom en Ford. Idag var fordarna många och stora. Det var allt ifrån bäckar till floder. Vi skrattade allihop och Bob laddade för fullt även i vattenpölarna längs vägen. Värdet till trots vi har haft en rolig dag.



I bilen sitter jag och tjejerna medan Morgan
och Sigge filmar och fotograferar

Ett av de många vattendrag vi passerade igenom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar