måndag 18 april 2011

Weekend på västkusten


Vi åkte i väg till Hanmer Springs och Västkusten över helgen för att se lite annat än våra väggar därhemma. Efter Emilias Netball match, vilken hon och hennes lag vann (9-3), åkte vi till Hanmer i lördags eftermiddag. Söndagsmorgonen inledde vi med ett bad vid Hanmer Springs Thermal Pools. Strålande sol hade vi och träden var klädda i höstskrud. Efter lunch åkte vi vidare via Lewis Pass till Greymouth på västkusten. Greymouth är trots allt största samhället på västkusten men en söndags eftermiddag/kväll finns det inte mycket att göra. Matbutikerna håller förstås öppet och likaså The Warehouse men utöver det ingenting. Vi åkte ner till havet och tittade på solnedgången och sedan till vårt motellrum och lagade kvällsmat.

Solnedgång i Greymouth

Idag var höjdpunkten Punakaiki och pannkaksklipporna. Vi hade tajmat detta med högvattnet för att kunna se de sk blåshålen spruta, och det gjorde de ordentligt. Förra gången vi var här var det regn och det var lågvatten så dagens upplevelse blev helt annorlunda. Väl värt att åka till igen. Och blöta blev vi i alla fall idag, även om det inte var regn som föll.



Ett av de minde blåshålen


Det största blåshålet

Vägen hem från Punakaiki tog vi över Arthurs Pass och här hade det snöat lite under natten. Vi tog en bensträckare uppe i bergen och kylan och passade på att ha snöbollskrig. Vem som vann? Det är lite delade meningar om det i familjen.....

1 kommentar:

  1. Tack för den tid det tar att presentera dessa! Se fram emot demvarje vecka.

    SvaraRadera