tisdag 20 december 2011

Jul jul strålande jul.....

Sommar sommar sommar ....
De här första två bilderna är båda tagna idag. Trots julmusik på hög ljudnivå, pepparkaksdegen i kylen, lussekatterna bakade och knäcken är kokt så har julkänslan har även i år svårt att infinna sig. Jordgubbarna frodas gott i år och de första skördade vi redan 14 november. Det är stor skillnad mot förra året då vi endast fick drygt 10 på hela säsongen. I år blir det ca det dubbla i veckan.


Ja, vad har då hänt sedan förra blogginlägget?
På tjejernas vårlov åkte vi söderut igen och gjorde denna gång ett stopp i Oamaru för att titta på pingviner vid en av de två kollonierna, de Yellow eyed pingvines. Pingvinerna är ute till havs hela dagarna och kommer in till land vid skymningen. På bilden kan man se 3 pingviner nyss uppkomna på land.

Dagen efter fortsatte vi till Dunedin för att se de attraktionerna, bla Otaga Pennsula som vi inte hann med förra året. Tyvärr så regnade det otroligt mycket under de dagarna så det blev inte alls som vi hade tänkt oss. När vi kom norrut igen klarnade det upp och vid Lake Tekapo hade nederbörden kommit som snö istället. Det blev trots allt en bra resa men vi laddar nu inför vår nästa rundresa som blir runt Nordön i januari.

Förra veckan hade tjejerna skolavslutning. Båda två tycker det är mycket tråkigt att inte gå i skolan längre och nästa gång blir det i Sverige. Vid avslutningen fick de elever som presterat bäst i olika ämnen diplom och pokaler. I år var det Emilias tur att få pris. Det fick hon för sina prestationer i "Art and Craft", vilket kan översättas med bild och slöjd med tillägg av musik.

1 kommentar:

  1. Vilken fin gran...ja och sommarblommor! Tekapo i snö i december? Knasigt. Men det är ju uppochner ni bor i. GRATTIS till utnämningen Emilia! Kul!

    En sån trevlig jul vi hade förra året! Både jag och Sally pratar ofta om vår resa till er och allt skoj vi gjorde. Just nu så längtar både hon och jag efter REJÄLT med snö.....man kan väl inte få allt. Sköt om er alla!

    /Sigge

    SvaraRadera