tisdag 20 april 2010

Ny termin och ny friska tag

Skolan har börjat igen och här finns det 2 tjejer som verkligen tycker om det. Visserligen var det lite svårt att komma ur sängen i går, men vem har inte svårt att komma ur sängen en måndagsmorgon?? Läxor blev det från första dagen och de skiljer sig en hel del från det vi var vana vid från Sverige. Båda tjejerna har matteläxa dagligen, men det är endast några få tal. Utöver det är det också läsläxa och stavningsläxa dagligen samt ytterliggare en läxa som handlar om ett specifikt ämne. Den har de har en vecka på sig att göra. Den största skillnaden är att vi föräldrar måste signera att varje enskild läxa är gjord dagligen och hur lång tid som spenderats. Det är ett sätt att få kontroll över läxläsningen.

Carolina har idag börjat på en ny fritidssysselsättning och i morgon är det Emilias tur. Carolina har börjat att dansa och gruppen heter Body movin dance group. Hon tyckte dagens klass var jätte kul och hon har övat dansrörelser här hemma i kväll. Vi fick gå igenom vår CD samling för att hitta, som hon uttryckte det, dansmusik. Det blev till sist Tina Turner och det gick alldeles utmärkt att dansa till det.

Emilia börjar på simning imorgon och hon ser fram emot det väldigt mycket. Även jag har börjat på något nytt. För er som inte redan vet om det blev karriären hos Speacsavers kort och jag är återigen hemma på heltid. För att komma i form, eller i alla fall i en bättre, gjorde jag mitt först pass på gymmet igår. Redan idag var jag på plats igen men i sällskap av Morgan. Vi har nämligen spelat squash idag och detta gav definitivt mersmak. Nästa pass är redan inbokat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar