fredag 2 april 2010

Påsklov

Igår var det tjejernas sista dag i skolan för den här terminen. Nu är det påsk- och höstlov i 2 veckor. Carolina tycker det ska bli skönt att vara ledig medan Emilia tycker om skolan och skulle hellre vilja vara där än hemma. Jag tror nog ändå att hon tycker det är skönt att vara ledig ett tag. Som vid tidigare terminsavslut fick tjejerna var sin utmärkelse av sina lärare igår och vi är förstås mycket stolta över deras prestationer. ESOL står för English for Speakers of Other Languages. Märkligt är hur de har förvrängt Emilias namn.



Igår var vädret fantastiskt, sol och ca 26 grader varmt och ingen vind. Även kvällen var ljummen och efter att ha ätit middagen utomhus var det ingen av oss som ville gå in. Vi blev kvar allihop vid bordet med att pyssla, lösa suduko och läsa. Det var inte förrän solen gick ner bakom grannhuset som det blev kallt och vi fick dra oss inåt. Vi får passa på att njuta av de sista varma kvällarna nu när hösten gör sig mer och mer påmind.


Idag, långfredagen, hade Carolina och jag bestämt oss för att åka till havet för att se soluppgången. När vi bodde i Sverige åkte vi några gånger till Lomma Beach för att se på solnedgången och det var alltid uppskattat. Här får det bli på morgonen i stället och solen skulle idag gå upp 7.45. Väckarklockan ställdes tidigt, vi hurrade inte, men tog oss upp i alla fall. Emilia hängde med även hon. Tyvärr var det väldigt molnigt och vi var på plats ca 10 min för sent för att fånga en rosa himmel på kort. Det blev i alla fall en härlig morgonpromenad på Waikuku Beach och vi var hemma igen nästan 2 timmar senare. Det här ska vi göra om en annan molnfri morgon.


1 kommentar:

  1. Ha en riktigt glad påsk på er. Här hemma skiner solen o all snö är nästan borta nu härligt. Vi har ju inte riktigt så varmt som er men är väldigt nöjd med ca 11+ känns nästan som högsommarvärme efter den här svinkalla vintern.
    Kram Anni

    SvaraRadera