lördag 31 oktober 2009

Halloween

... eller Alla helgons dag ska vara kall, grå och ruggig. Idag har det varit strålande sol och dryga 15 grader vilket inte alls ger rätta känslan när barnen klätt ut sig till vampyrer. Tjejerna och några av deras kompisar gick en liten runda ikväll för trick or treat. Ett par godisbitar och några slantar skrapade de ihop trots allt.

Det har även spelats ett par viktiga matcher i rugby i helgen. Rugby är inte nationalsporten i detta land, det är religion. I går var det semifinal i Air New Zealand Cup mellan Canterbury och Hawke's Bay. Canterbury vann och ska spela final nästa lördag mot Wellington som slog Southland i eftermiddags. Air New Zealand Cup är den inhemska ligan där spelarna måste komma från regionen där laget kommer ifrån. Det vore något för speedwayen i Sverige att ha som regel.
Canterbury har halva laget borta då All Blacks, landslaget i rugby, är på turné och har precis slagit Australiens landslag, the Wallabies med 32 -19 i en match i Tokyo. Det är viktigt att slå Australien för annars blir det landssorg och ingen snackar rugby på en månad, All Blacks har vunnit de fyra senaste matcherna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar