lördag 17 oktober 2009

Marknadsdag


Idag har det varit "marknad" i Rangiora. High Street var avstängd för trafik och det var några ytterst få entusiaster som hade ställt upp stånd. Det som var det stora dragplåstret idag var FÅR-RACE. Detta kan bara hända i Nya Zeeland. 5 heat gick av stapeln och naturligtvis kunde man satsa en peng på fåren. Det var också en Husdjurs-parad. I den ingick bla ett antal hundar av olika raser, kalvar, ett lamm, en kanin i bur och ett par lamor.

För 1 månad sedan hade "kommunen" en annons i lokaltidningen där man deklarerade att High Street skulle stängas av för bliltrafik idag. De som hade invändningar mot detta kunde framföra det till "kommunhuset" som i sin tur då skulle ta detta i beaktande. Att stänga av en gata på detta vis är stort.

Emilia och Carolina fick idag varsitt brev från Morfar, vilket de tyckte var väldigt roligt. Han hade bla skickat med en bild från Vimmerby Tidning ang Nya Zealand. Den aktuella dagen var vi i bergen och åkte. Vi hade turen att bara få snöblandat regn på oss.

1 kommentar: