måndag 13 september 2010

Vi har kommit in i vardagen igen efter en vecka som inte på något sätt varit normal och idag var tjejerna tillbaka i skolan som var stängd hela förra veckan. Det är endast 2 veckor kvar på denna termin och Carolinas skolresa till Hanmer Springs, som skulle gått av stapeln nästa vecka, är framskjuten till första veckan på nästa termin. Ett bra beslut, fast alla barnen vill förstås åka genast.

I fredags var vi i Kaikoura över dagen. Vi behövde komma hemifrån och få lite fast mark under fötterna. Vi passade på att handla lite livsnödvändigheter som vi inte fick tag på i torsdags när vi handlade. Häromkring gapar hyllorna tomma i affärerna eftersom folk hamstrar och transporterna inte fungerar fullt ut. I de flesta butiker finns nu mera skyltar som bland annat talar om att man får köpa max 2 brödlimpor/kund.

Norr om Kaikoura ligger Kaikoura Range, ett bergsmassiv med flera toppar på över 2000m. När vi körde norrut var det många moln som huxflux försvann och framför oss reste sig snöklädda toppar. Det blev en otrolig effekt av det och så vackert. Detsamma hände oss förra gången vi var i Kaokoura, för ett år sedan.

Både på vägen upp och på vägen hem hade vi traditionell bakluckefika. På vägen till Kaikoura stannade vi så vi kunde njuta av en otrolig utsikt och på vägen hem stannade vi längs kusten. Vi hade tur på vägen hem för endast ett par timmar senare blockerades vägen, ungefär där vi stannade för att fika, av ett jordskred. Ca 15 000 m³ jord och sten rasade ner över både State Highway 1 och järnvägsspåret. Vägen är fortfarande i skrivandets stund blockerad och gods som skulle gått med tåg får nu färdas med lastbil vi Lewis Pass.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Ett spännande land ni bor i..can't wait to get there!!!!

    /Sigge å Sally

    SvaraRadera