söndag 17 oktober 2010

De senaste dagarnas äventyr

Efter att varit på resande fot i en veckas tid var det verkligen skönt att komma hem igen. Under helgen tog vi det mycket lugnt men på måndagen var det full rulle igen. Morgan började jobba och tjejerna började skolan igen efter 2 veckors lov. Anita och Bengan tog på måndagsmorgonen tåget till Picton och därefter färjan över till Wellington. Där stannade de i 2 dar och tog sedan flyget tillbaka.

Carolina har även hon varit på eget äventyr denna vecka. 3 dagar spenderade hon med sin klass i Hanmer Springs och de hade det toppen. Mer om detta kommer senare.

Torsdagen spenderade vi vuxna i Christchurch och botaniska trädgården. Det blommar för full där just nu och något som fascinerar är dessa gigantiska träd.

När tjejerna var lämnade i skolan på fredagsmorgonen åkte vi andra vidare norrut till Mud House för vinprovning. Vi hade turen att få samma guide som Morgan och jag hade förra gången vi var där. Att det dessutom bara var vi 4 under turen var ett stort +. Allt vin vi provade var gott och det fanns dessutom nyheter sedan sist. Det var 2 olika mousserande vita viner som var mycket goda. Enligt programmet är det bara 4 olika viner som man ska få provsmaka, men även den här gången hade vi provsmakat betydligt fler sorter. Lunchen intog sedan på favoritstället Pukeko Junktion.

Direkt när tjejerna slutade skolan plockade vi upp dem och åkte till Hanmer Springs för att ta oss ett kvällsdopp i de varma poolerna. Vi ville känna kontrasterna från den kalla luften och det varma vattnet. Väderprognosen hade visat att det skulle bli ca 25 grader under lördagen och det hade inte blivit detsamma. Därför åkte vi dit på fredagen, men den rätta känslan hade svårt att infinna sig då vädret var alldeles för bra.

Vädret igår visade sig inte bli alls så bra som det förutsades. Vi tog ytterliggaren en tur in till stan och botaniskan för att krama fler enorma träd.

Idag har solen lyst och Nordwestern blåst ordentligt. Vi åkte till Waikuku Beach för att i alla fall doppa tårna. En del av oss hade med sig baddräkt och tog ett ordentligt dopp i ett iskallt Stilla Havet.

1 kommentar:

  1. Det, trädet hade varit något för Bengan att köra motorsågen i :)

    SvaraRadera