onsdag 6 oktober 2010

På resande fot

Vi är fortfarande på resande fot och har idag kommit till slutet av riksväg 1. I Bluff säger de dock att det är början av riksvägen. Vi spenderar natten i Invercargill, och summerar det med ett lokalt ordspråk: "Bluff is the asshole of the world and Invercargill is 20 km up". Vi hade hört att Invercargill inte skulle vara någon vacker stad och detta är verkligen ett ställe som gud glömde. Imorgon ska vi till The Catlins coast och återigen uppleva (förhoppningsvis) vacker natur och andra sevärdighet.

Fox Glacier

Lake Wannaka

I söndags passerade vi Fox Glacier och det vackra Haast Pass ner till Wannaka där vi sov den andra natten på vår resa. Den här gången fick vi uppleva västkusten i strålande sol, vilket är ovanligt för på västkusten regnar det i stort sett alltid.

Queenstown i fjärran

Emilia o Morgan

Måndagen spenderade vi i Queenstown och detta gav mersmak. Vilket ställe för de som gillar adrenalinkickar! Medan de "gamle" tog en promenad tog familjen linbanan och därefter ytterliggare en lift upp till toppen för att prova på Luge. Detta är som rodel fast med hjul och hur kul som helst. Deras slogan "En gång är inte tillräcklig" stämde. Utsikten från toppen var dessutom helt otrolig. Hit ska vi igen.

Färden fortsatte därefter till Te Anau och på kvällen tog vi en båttur till en lysmaskgrotta. Vi gick 120 m rakt in i berget för att sedan åka båt ytterliggare en bit. Det var kolsvart under båtfärden i grottan för att maskarna skulle lysa mycket. Det hela såg ut som en stor stjärnhimmel.

Doubtful sound

Igår tisdag, var vi på ytterliggare båtturer. Den här gången till Doubtful Sound via Lake Manapouri. En härlig dag med ortoligt fina vyer av snöklädda bergstoppar, branta berg klädda med regnskog, en stilla fjord och ett vilt hav. Vi hade tyvärr inte turen med oss när det gällde pingviner och delfiner, men fick i alla fall se sälar. För att ge oss en riktig naturupplevelse stannade vi till och kaptenen stängde av båtmotorn. Alla ombord ombads att vara helt tysta och inte göra något som kunde störa tystnaden, inte ens fotografera under en kort stund. Det var en upplevelse att bara höra naturens egna ljud såsom fågelkvitter och vattenfall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar