måndag 3 januari 2011

Det nya året....


har börjat och vi var bara hemma nyårsaftonen för att sedan dra vidare på nya äventyr norrut. Vi mellanlandade hemma den 30:e och nyårsaftonen fick barnen planera. Morgan och Sigge hade dock planerat en flygtur över Ragniora och Christchurch på förmiddagen. Tjejerna och jag åkte istället till Clip 'n climb. Den dagen var det väldigt lite folk så tjejerna fick en timmes extra klättringstid. Kul tyckte dem. Till nyårsmiddag hade tjejerna bestämt att vi skulle ha grillbuffé och till efterrätt blev det kladdkaka. En trevlig kväll som vi avslutade redan 00.10 efter att vi tittat på grannens tre fyrverkeripjäser.

Vi började det nya året med sovmorgon och sedan packade vi och åkte norrut och vår destination den här gången var Blenheim. Till barnens stora förtjusning fanns det en pool vid motellet och den har nyttjats väl.

Igår var det dax för ett (för oss) stort äventyr. Vi hade bokat in oss på en halvdags kajakpaddling vi Cable Bay. Det var molnigt på morgonen men mot slutet av kajakingen lyste solen på oss och temperaturen steg upp till 27 grader. Kajakerna vi hade satt vi två och två i, en vuxen och ett barn. Vi kajakade i grottor och mellan klippor vilket var en häftig upplevelse. Vi lade till vi en strand som bara går att komma till sjövägen ute på en ö och här tog vi en välbehövlig fika. De tuffa vikingarna snorklade och badade en stund innan det var dax att återvända till fastlandet. Både Emilia och jag tyckte sängen gungade igår kväll när vi gick och lade oss och det är bara jag som har känningar i kroppen idag av allt paddlande. Undrar vad det beror på?


Idag har vi varit på två vingårdar och smakat på många olika viner. Gott var det och det blev lite dyrt eftersom vi "var tvungna" att köpa ett par flaskor också. Vi var på Villa Maria och Montana eller som det numera heter Brancott vingårdar.

1 kommentar:

  1. Härligt det låter..
    God fortsättning på er!
    Kram från Gränna

    SvaraRadera