lördag 22 januari 2011

Efter sol kommer regn och sedan lite sol

Torsdags morgonen började med att moder jord skakade om oss. Det var ett efterskalv kl 06.03 som mätte 5,1 på Richterskalan med epicentrum ca 3,5 mil söder om oss. Två av oss vaknade av skalvet, tre av oss sov gott och vaknade inte av skakningarna, två var vakna och kände rejäla skakningar och de två sista märkte det inte. Vi kände av ytterliggare ett skalv kl 12.28 när vi var vid Riccarton köpcenter, men hade turen att inte känna de 7 skalven däremellan. Torsdagen bjöd på regn och vi tog därför en tur till ett av Christchurch största köpcenter.

Även igår fredag bjöds det på regn och kalla vindar. Högst registrerad temperatur var 13 grader hos oss. Burr. För att motverka kylan åkte vi till Hanmer Springs och tog ett varmt bad. En skön känsla att glida ner i en pool med 37-gradigt vatten. Alla tyckte att det var en bra dag att åka och bada och smågrabbarna älskade det.

För att vi inte ska bränna oss i solen bestämde solen sig för att hålla sig borta även idag. I alla fall till en början. Morgonen började med regn men sedan lättade molntäcket och solen tittade fram emellanåt. Vi beslutade snabbt att vi skulle åka till Willowbank djurpark. En liten mysig djurpark med djur som ålar, strutsar, grisar, åsnor, alpackas, papegojor, ankor, hjortar och kiwifåglar. Ett stort plus var att man kunde köpa pellets till djuren och själv mata dem vilket uppskattades otroligt mycket av barnen i vårt sällskap.

Wallabies

Påfågel

Takahe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar