onsdag 23 februari 2011

Dagen efter

Det har nu gått mer än ett dygn sedan skalvet på 6,3 skakade om oss rejält. Vi är väldigt lyckligt lottade som bor i Rangiora just nu. Vi har inga materiella skador förutom en liten ny spricka i fasaden. Tjejerna var i skolan när det hände och Morgan och jag var hemma. Eftersom skalvet var så ytlig, endast på 5 km djup, så gungade marken betydligt mer denna gång. Djupet nu kan jämföras med den stora på 7,1 den 4 september på 45 km djup. Morgan hämtade barnen strax efter skalvet och skolan stängdes. Skolan har varit stängd även idag och kommer att vara det veckan ut.

Efterskalven efter detta har fortsatt med flera stycken i timman sedan 12.51 igår och väldigt många har varit över 4 på Richterskalan. På Geonet (se nedan) visas de 30 senaste skalven.

Vi har haft huset fullt med nattgäster den gångna natten och kommer att ha det ett tag framöver. Det var Jon och Brenda och deras 2 barn vars hus var helt upp och ner vänt. Det är fortfarande beboeligt och de har idag varit och röjt. Det hade tyvärr varit ett par typer sent i går kväll med ficklampa och tittat runt i deras trädgård men grannen hade upptäckt dem och skrämt iväg dem. Därför vill de sova i huset inatt så att ingenting händer trots att det är kaos.

Mattias och Emilia och deras 2 döttrar har även de sovit här i natt och kommer att göra det ett tag framöver, i väntan på byggnadsinspektörernas utsago. Deras hus är troligen inte beboeligt längre. http://andersson-svanbrink.blogspot.com/

Länkar:

Geonet

TV Nya Zeeland

Stuff

Sydvenskan

Skånskan

2 kommentarer:

  1. Riktigt otäckt att läsa om och veta att ni är mitt i det, men vad är det om man får materiella skador...det viktigaste är att ni är oskadda. Tag hand om er, kramar från familjen Gullberg

    SvaraRadera
  2. Vad skont att hora att ni ar OK..Kram pa er. Malin

    SvaraRadera