torsdag 3 februari 2011

Tasman Bay del 3

Fredags förmiddagen spenderade vi på Rabbit Islands gyllene strand. Solen strålade från en klarblå himmel även denna dag men vi behövde definitivt inte trängas på stranden för det. Rabbit Island erbjuder nämligen en 16 km lång vit sandstrand. Otroligt härligt!

Emilia leker i sanden med kusinerna...

...för att sedan ta sig ett dopp, här med Carolina.

Morgan och Walde var däremot inte sugna på bad och sol denna förmiddag så de tog en liten tur själva och var snälla nog att hämta upp oss några timmar senare. Vi åkte därefter in till Nelson, lunchade, strosade omkring och passerade dessutom det svenska kondiset. Det blev några dammsugare, biskvier och chokladbollar inhandlade. Det smakade inte riktigt så svenskt som vi (jag, Morgan och tjejerna) hade hoppats på men självklart ett helt godkänt substitut.

Lördag morgon vi gav oss iväg på ytterliggare äventyr. Vädret denna dag var soligt men inte alls så varmt som det varit tidigare då vindarna denna dag kom från söder. Männen i vårt sällskap hade bestämt sig för att åka och titta på ett stort sjunkhål. Det tyckte vi andra inte verkade så intressant så vi - Maria och jag + alla barn blev avsläppta vid Kaiteriteri. Här fanns en härlig sandstrand och en stor lekplats. Den första timmen spenderades på lekplatsen och i alla fall de minsta var mycket nöjda. Efter att vi ätit våra medhavda lunchmackor gjorde barnen fina sandslott och djupa hål.
Emilia står upp i sin grop och
även Carolina har fötterna långt ner i sanden.

Medan vi roade oss i Kaiteriteri åkte Morgan, Anders och Walde vidare upp på Takaka Hill och närmare bestämt till Harwood's Hole, som är ett av Nya Zeelands största sjunkhål med sina 50 meter i diameter och 183 meter djupt.

Söndag morgon och det var dax att bege sig hemåt igen. Denna gång körde vi via Blenheim och Kaikoura. Vi stannade till på Villa Maria Vingård och provsmakade vin och visst blev det att vi köpte en flaska även denna gång. Favorit i repris.

Maria vid Villa Maria

1 kommentar: