lördag 7 november 2009

Final i rugby


I kväll bar det av till AMI Stadium i Christchurch för finalen i de Nya Zeeländska rugbymästerskapen eller Air New Zealand Cup som det heter. Det var seriesegrarna Canterbury (från Christchurch) som tog emot huvudstadens stolthet Wellington. Det började med att matchbollen kom till arenan med helikopter. Sedan följde nationalsång "God defend New Zealand" i vederbörlig ordning. Nationalsången är tvåspråkig där första halvan sjungs på maori och andra halvan på engelska. Vi tyckte inte folk sjöng med i början men det ändrades när den engelska biten kom, de flesta kunde eller ville inte sjung på maori. Emilia och Carolina sjöng på både maori och engelska, det två lite avundsjuka föräldrar som lyssnade och vi blev imponerade av våra döttrar.


Spelet började mycket bra för Canterbury och de ledde efter två minuter med 7-0. De fortsatte att dominera den första halvleken och i halvtid stod det 18-3. I andra halvlek höll Canterbury emot bra men sedan kämpade sig Wellington tillbaka och när det var 5 minuter kvar stod det 25-20. Canterbury fick en straff och kunde fastställa slutresultatet till 28-20.


De ca 15 000 människorna var till sig av glädje, vi instämde också i hyllningarna eftersom vi bor ju ändå i Canterbury. Nu byggs arenan om till Cricketsäsongen för att sedan åter vara rugbyarena i februari när nästa liga börjar, Super14. Då är det de bästa lagen i Australien, Sydafrika och Nya Zeeland som möts. För övrigt hade denna arena passat ypperligt för ett Grand Prix i speedway (kan du hälsa Ole det, Martin?).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar