lördag 14 november 2009

Stieg Larsson och Fotboll

I dagens tidning så var Sverige representerat med en halv sida om Stieg Larsson och hela såpoperan runt hans bortgång. Det var återgivet ungefär som i Sverige men inte så mycket svartmålning av hans gnidne far och bror som de förtjänar.

På sportens framsida kunde vi idag läsa om, nä inte rugby, utan fotboll!!! Nya Zeelands landslag spelade en avgörande kvalmatch mot Bahrain. Vinst skulle betyda en plats i fotbolls-VM i Sydafrika nästa år. Landslaget, som heter All Whites jämfört med rugbyns All Blacks, har inte spelat VM-slutspel sedan 1982.

Det var en självironisk bit som visar på den insnöade rugbyandan som finns här ner. Den löd så här i korthet:

Det finns de Neandertalsliknande sportidioter som tycker att denna match har blivit uppblåst alldeles för mycket. De tänker som de soldater från andra världskriget om fortfarande letade fiender i djungeln på någon bortglömd ö i Stilla Havet årtionden efter att kriget var slut.
Fotbollens betydelse i världen har äntligen uppdagats på planetens mest tjurskalliga rugbyfäste. Det går inte att ta miste på det uppsving fotbollen har chans att få i Nya Zeeland med en seger i kvällens match.

Hur gick det då? Nya Zeeland besegrade Bahrain med 1-0 och får åka till VM. Efter att ha sett matchen så tror jag att Sverige hade haft större chanser än något av dessa länder men nu är inte VI där, så då kanske man får hålla på sitt andra hemland.

1 kommentar:

  1. Hej Morgan och hela familjen. Hoppas att ni har det bra. Här hemma är det höst, mörkt och kallt. Skulle behöva en adress dit jag ska skicka kontrolluppgift för lägenheten.
    email: svema@lsn.se. Ha det bra!
    Margaret

    SvaraRadera