söndag 22 november 2009

Southbrook School Summer Fair

Idag har barnens skola haft basar där varje klass har haft sitt eget stånd och sålt allehanda saker. Det var allt ifrån godis, hembakat, grillad korv, chokladhjul, loppsaker till kryddväxter. Emilias klass sålde böcker och Carolinas klass sålde ägg. Böckerna hade klassen samlat in själva och Carolinas klass hade målat och dekorerat äggkartonger i alla möjliga färger och utseende. De kartonger som hade förvandlats till spindlar var lite mer svårsålda än de som hade pyntats med paljetter.


Det som var mest attraktivt var ståndet där det man skulle kasta blöta tvättsvampar på lärarna. 3 svampar för 1 dollar. Flertalet av lärarna inkl. rektorn ställde upp och de fick stå ut 10 minuter var och blöta blev de. Carolina får in ett riktigt lyckoträff på en av hennes fröknar, Mrs Leckie.

För underhållningen stod skolkörerna som sjöng och maorigruppen Kapahaka som dansade maoridans. Haka är från början maoriernas krigsdans som utfördes av endast män. Kapa står för både man och kvinna.

Skolkören är uppdelad i två körer där en är för de äldre barnen och i den sjunger Emilia. Den andra är för de mindre barnen och i den sjunger Carolina. Som synes på bilden ovan har barnen tomteluva och andra glitterdiadem på sig och ja, de sjöng julsånger.

1 kommentar:

  1. Så ni har julstämning ni med, har varit hemma i Kristdala o bakat pepparkakor i dag, Sonja var oxå med, men det var mer intressant o äta dem o plocka ur mormors köksskåp.
    Många Kramar Hanna

    SvaraRadera