torsdag 12 november 2009

The Royal New Zeeland Cup and Show Week

Denna vecka är det New Zealand Cup & Show Week med massor av olika evenemang runt om i Christchurch och imorgon fredag är det Canterbury Anniversary vilket innbär att det är en "röd dag" i almanackan endast för Canterbury dvs inte för hela landet. En av de stora händelsarna denna vecka är The Show (The Canterbury Agricultural and Pastoral Show) vilken fick en påhälsning av oss idag. Det är här landet möter staden och detta skulle man kunna kalla för jordbruksmässa. Stora maskiner, små maskiner,


ångmaskiner, bilar, husbilar, studsmattor, karuseller, mat, massor av får,

tjurar, hästar, lamor och mycket folk kan nog sammanfatta det hela.

Tjuren på bilden ovan tyckte vi var imponerande. Den deltog i en utställning tillsammans med 11 andra nästan lika stora tjurar, men den kom inte med bland de 6 främsta, fast den var vår favorit i den klassen. Vi kollade även in utställningsmjölkkor och alpackor.

Mitt i vimlet kom det fram en engelsman som tyckte att vi skulle ha en broschyr om bredband på landet. Det var Christians som bussade sin kollega på oss, herr Danielsson stod några meter bort och bara skrattade.

En trevlig dag som vi kunde åtnjuta utan det stora kaoset som kommer i morgon på den lediga dagen, tjejerna har haft en extra ledig dag från skolan. Nu är Carolina på övernattningskalas och Emilia ska ha nattgäst.

2 kommentarer:

  1. Undras tro om "ert" biffdjur hamnar på grillen då? Här har de ju lyckats anamma Belgisk Blå-varianten fullt ut.
    Vilka lyckliga töser som hade en extra ledig dag från skolan. Själva får vi vänta till den stora helgdagen i morgon innan resten av familjen kan sluta upp hos Mr Danielsson i stora utställningstältet.

    SvaraRadera
  2. Nästan som hemma i Staffanstorp :)

    SvaraRadera