fredag 15 januari 2010

Favorit i repris


Idag var äntligen en hel dag utan regn. Det har skvätt till och från en hel vecka nu och temperaturen har legat under 20 även om solen har kunnat titta fram någon liten stund varje dag i alla fall. Tjejerna och jag var på djurparken idag och med oss hade vi fikakorgen. Vi tog turen med "tåget" runt parken idag vilket vi inte gjort tidigare. Vi tittade lite extra på lemurerna, inhemska fåglar och spindelaporna. Det finns ett speciellt hägn för Kea papegojorna, men de vi har sett i bergen var definitivt på närmre håll och dessutom mer aktiva en dessa vi såg idag. Spindelaporna fick mat när vi var där och de valde noga ut hinken när de fick chansen.



Kiwisarna är väldigt oflexibla när det gäller tilltalsnamn. I Sverige är det vanligt att ens tilltalsnamn inte är det första, utan kan vara vilket som helst av alla de förnamn som ens föräldrar så snällt givit en. Det funkar inte riktigt så här, man heter det första namnet i raden och något annat är helt otänkbart. Detta var ett faktum även idag. Vi har sedan tidigare köpt årskort till djurparken och på det står det Sofia Eklov. Nu måste jag identifiera mig med mitt körkort i kassan för att komma in i parken och då är namnet Sofia inte först utan som nummer tre. Hur ska då damen i kassan kunna veta att det är jag som är innehavaren av årskortet när det inte är samma namn först på körkortet???? Det blir en lång visa om vad jag egentligen heter och varför namnen är skrivna i den ordningen och så vidare. Vi, Morgan och jag, vet numera hur vi ska hantera denna vanliga situation, men roligt är det inte längre. Samma sak hände till exempel när vi skulle flyga från Sydney till Christchurch. Där ville de inte checka in oss för det var ju inte samma namn först i passet som det namn som stod på biljetten. Var vi verkligen de personer vi utgav oss för att vara???

1 kommentar:

  1. Hej på er alla skickade en kommentar innan men den kom inte med gjorde kanke fel.. Snacka om att jag blev förvånad sökte efter Sofia på facebook o klickade mig vidare hit. Spännande vilket äventyr är det en period ni ska bo där eller? Själv bor vi utanför Gränna barnen likaså era börjar bli stora Frida blir 13 i vår o Maja har precis fyllt 10. Jag jobbar på barnkliniken på Ryhov läste barnvidarutbildningen o har varit där över 3 år. På vår avd ligger barn mellan 0-18 år o vi har alla diagnoser så det är väldigt varierande o roligt. Vi roterar o är även på barnakuten. Annars hemma håller vi på mkt med hästar barnen rider o har egna hästar som de tävlar i hoppning det är så roligt. Ander är kvar inom transportbranschen jobbar på torsvik. Det var roligt att se er här ska uppdatera mig mer om ert äventyr via bloggen. Ha det så gott Kramar Anni Bergström m familj.

    SvaraRadera