söndag 10 januari 2010

Lördagskväll på speedwaybanan

I går kväll var vi på Woodford Glen speedwaybana i Kaiapoi. På vägen dit frågade Sofia vilka som skulle köra och det var först då hon insåg att det inte handlade om speedway som vi är vana vid. Nu var det bilar det handlade om.


Det fanns många olika klasser, allt från väldigt små radiobilsaktiga bilar till vanliga bilar som mest kan liknas vid folkrace. Huvudnumret var New Zealand Modified Championship. Gocartliknande bilar med V8-motorer och en stor spoiler på taket som mest liknar en hemmabyggd takbox. Mycket folk var det, ca 4000 personer som åt friterade korvar och drack pilsner. Eftersom bara en fjärdedel av familjen var riktigt road av detta stannade vi inte så länge...




Söndagen har jag tillbringat försjunken i MATS (regelverket för flygledare) medan familjen åkte i väg till stranden för en långpromenad. Vädret var inte det bästa, blåst och ingen behaglig badtemperaturer att tala om.


1 kommentar:

  1. Försjunken i MATS eller Mats är förmodligen ingen höjdare oavsett vilken. Jag kan säga att badtemperaturen i Staffanstorp är nästan alltime high, dvs. nollgradigt och idag skiner fantame solen :)
    /Sigge

    SvaraRadera