lördag 20 juni 2009

Midsommar

Midsommaraftonen började med att Morgan och jag tog Nya Zeeländska körkort. Det hela gick till så att vi gick till AA, fyllde i blanketter, gjorde syntest, blev fotograferade och skrev under. Ibland ska det vara enkelt, trots att man kommer från Sverige. Fast det är klart, det tog ju 2 timmar.....

Därefter tog Anya med oss på en liten bilutflykt, mest för att visa oss varför vi behöver ett vidunder till bil med fyrhjulsdrift. Det gick över stock och sten och vattendrag. Häftigt tyckte hela familjen. På vägen stannade vi också till vid en ostbutik mitt ute på landet. De hade inte bara väldigt god ost, utan även svensksmakande lakrits till barnens förtjusning.

Vi var sedan och tittade på ett, från utsidan, mycket vackert hus Swannanoa. 5 sovrum och 2 mycket frächa och helkaklade toaletter helt utan värme. Det fanns en nyinstallerad värmepump, men den satt i köket och bortvänd från sovdelen och där gör den ingen större nytta. Trädgården var gigantisk med egen bäck och damm. Tur är nog att det ingick trädgårdsmästare. Men som svensk är ju värme inomhus mycket viktig, så det blir inte det huset. Letandet fortsätter.

Midsommaraftonen fortsatte hemma hos Anya med hela hennes familj och även en god vän till dem, Richard från England. Det bjöds på Janssons frestelse, köttbullar och sill på svenskt vis men med Nya zeeländsk touch. Snapsen var framme som sig bör.

Midsommardagen fortsatte med mer husletning i och omkring Rangiora. Alla fina hus som fanns för en och en halv vecka sedan har alla bara förvunnit.
Kvällen bjöd på en promenad i centrum för att hitta något gott att äta. Det blev Tai mat. Vi tog take away och avnjöt den hemma.

3 kommentarer:

  1. Hej igen Eklov!

    De verkar som att ni har fullt upp, hoppas nu att ni hittar en bostad med värme oxå.

    Tack för samtalet i natt.

    / Många kramar från Karlé

    SvaraRadera
  2. Kul att höra från er...vi har insett att vi måste skaffa ett nytt headset till datorn, vi hörs igen!

    Lycka till med husletandet :-)

    Kram från Gullbergs

    SvaraRadera
  3. annica stenbeck22 juni 2009 kl. 20:21

    Hejsan
    Kul att läsa att ni har det bra! Själv sitter jag här på jobb o har det mindre bra! Vi trivs bra i vårt nya hus o det är skönt med trädgård. Nu ska jag bara vänja mig vid att ej bo mitt i stan!! Hoppas ett ni snart hittar ett fint hus med VÄRME!
    Kramar fr annica stenbeck

    SvaraRadera