tisdag 16 juni 2009

Sofia kör bil!

Trots feber, rinnande näsa och hosta var det äntligen dags för Sofia att köra bil här. Inte nog med att ratten är på höger sida och att vi kör på vänster sida, det var en automatväxlad bil också. Hur gick det då? Inga problem alls. När vi åkte från Anya som bjöd på nybakade kanelbullar så sa Sofia att "Jag kör en bit så får du ta över sedan." Hon körde ända in i centrala Christchurch!

Nya Zeeländarna har en egen regel om väjning när man svänger höger i en korsning. De som kommer från motsatt håll och ska svänga vänster in på samma väg som du, så måste de lämna företräde. Konstigt? Ja, men väldigt smidigt.

I dag har vintern gjort sig påmind i de södra delarna. I Dunedin stängde hela samhället efter 4 centimeter snö! Vi i Christchurch hade regn på morgonen men dagen blev ändå fin och vi såg snöklädda toppar i fjärran. Vi har vid flera tillfällen glömt kameran hemma, det får vara slut med det nu. Bilden ovan är tagen med Morgans mobil, den blev rätt bra ändå.

2 kommentarer:

  1. Hej på er familjen Eklov!

    Kan se Sofia när hon kör, först lite nervös. Sen tar hon över, så Morgan du kan skaffa en bil till.
    Tänker ofta på er, saknar er väldigt mycket.

    Många kramar till er alla.

    / Jocke

    SvaraRadera
  2. Ser ut som om du är väldigt koncentrerad...nu får nya zeeländarna akta sig tror jag....man vet aldrig vad som kan hända.
    Vad blev det för bil? Kanske en vacker Avensis ;-)
    Ha det så bra, vi saknar er.
    Hälsa till alla.
    Kram Anna

    SvaraRadera