måndag 29 juni 2009

Emilia och Carolinas första skoldag

Idag var som sagt Emilia och Carolina i skolan för första gången. Det var tre nervösa tjejer (ja, mamma var också nervös) som kom till skolan 8.45. Det blev ett snabbt hej då och de nya klasskamraterna fick i uppdrag att visa var väskorna skulle hängas och var toaletterna fanns. Carolina började med samling på golvet och därefter hade de engelska. Carolina har idag lärt sig veckodagarna och att stava till dessa. Bild och musik har också varit på schemat idag.
Emilia började också dagen med samling på golvet. Ämnen som hon hade idag var bl.a. matte, gymnastik och bibliotekskunskap.
Lunchen åts utomhus, men pga regnet idag fick barnen gå in och sätta sig i klassrummen. Lunchen bestod idag av pasta och kycklingsallad och ost-baconfralla.

Medan barnen var i skolan har Sofia försökt lära sig hitta i Rangiora. På förmiddagen hade hon sällskap av Anya som visade runt och talade om var saker och ting ska inhandlas. Det är inte enkelt att komma ihåg alla tips. När Anya åkte till jobbet fick Sofia klara sig själv. Centrum är nu inpränta efter att ha kört High Street tre gånger och därefter gått den upp och ner ett par gånger. Det gäller ju att hitta rätt i byhålan vi ska flytta till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar