torsdag 16 juli 2009

Långpromenaden

I går kväll när vi satt och tittade på TV började soffan skaka för en mycket kort stund. Det var en jordbävning! Epicentrum var 50 mil sydväst om oss i Fiordlands. Den var kraftig, 7,8 på richterskalan.

Idag har Carolina och jag varit på långpromenad via Hagley Park, Botaniska trädgården och Canterbury Museum.



På vår tur åt vi lunch på caféet i botaniskan och pausade på lekplatsen. Vi hittade spår av våren utmed Avon River. Narcisserna börjar blomma! Det finns även planteringar med panseér runtom i staden. Det går mot varmare årstider, härligt.

På Canterbury Museum fanns det mycket att se. Det var bl a en utställning för barn om människokroppen. Ett tärningsspel var uppbyggt i en stor sal där början var att gå in i munnen och slutet av spelet var att komma ut i andra ändan.....

Nya Zeelands speedwaykung hade sin egen lilla hörna på museet. Där fanns hans guldpleterade Java. Det har inte hänt mycket i Nya Zeeländsk speedway sedan Ivan Mauger slutade.

På Museet fann även en häst som alla barn kunde få sitta på. Även Carolina var tvungen att prova. Omdömmet blev att Culan är mycket roligare att rida på.

Morgan har idag klarat av ATS examination som näst bäst i kursen. Stort Grattis!!



(Dom är 2).

1 kommentar:

  1. Grattis till ATS examineringen! Gold-speedway? våta drömmer, eller?

    /Sigge

    SvaraRadera