lördag 5 september 2009

Akaroa


Idag har vi varit på en utflykt till Akaroa ett litet samhälle 10 mil söder om Christchurch. Det finns 2 alternativa vägar dit, antingen runt om Port Hills eller över Port Hills. Vi tog den sist nämnda. På vägen varnades det för slipsar....

Nästan framme i Akaroa efter ca 2 timmar bilkörning var det dax för en fika. Det blev det med en underbar utsikt över viken med Akaroa nedanför oss. Vädret var också med oss idag. Strålande sol och i stort sett vindstilla. Vi har haft det härligt idag.

Vi körde genom Akaroa och tog en väg som heter Lighthouse road upp på bergen söder om byn. Lutningen på vägen i % har vi ingen aning om, men alla som har åkt Lissebergsbanan kan kanske tänka sig hur detta kändes. 260 hästar och 4-hjulsdrift är bra. Det blir ju tyvärr aldrig lika bra på bild som det är i verkligheten.

Akaroa präglas fortfarande idag av Fransmännen som landsteg här på 1700-talet. De flesta gatorna har franska namn, men franska spårket lär inte gå hem här.

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Kommer själv ihåg den alternativa vägen över till Akaroa. Fridas mamma var mindre nöjd med väg valet men njöt av utsikten då vi stod stilla.... vi hade varken kraft eller 4WD så det var ganska kämpigt för vår lilla bil. Härliga bilder väcker minnen....
    Det ser ut som ni trivs på andra sidan... Det är många på jobbet som följer er på bloggen har jag sett och jag framför härmed en varm hälsning till er från oss alla på ATCC.

    Ha de gott,
    Joche Frida Olivia

    SvaraRadera
  2. Hihi, Varning för slips? det måste vara ett chefsmöte i närheten :)
    /MR Shoukoraaaan

    SvaraRadera