onsdag 23 september 2009

Skolåret i Nya Zeeland består av 4 terminer från januari till december. Denna vecka är den sista på termin 3. Det betyder att de 2 kommande veckorna är det lov. Tjejerna längtar till lovet nu efter 10 veckor i skolan.
Som tidigare berättat har denna termin handlat om om återvinning och miljön. Som ett led i detta var Emilias klass i Matawai park i går och plockade skräp. De fick ihop en hel del. Idag var klassen vid Northbrook wetlands och planterade växter i ett samarbete med district counsil (kommunen). Jag har varit med båda dagarna och hjälpt till med både "övervakning" av barnen, skräpplockning och plantering. Det är ca 5 föräldrar med vid varje utflykt för att hålla kolla på eleverna vilka är 27 i klassen, men det är ett ganska enkelt jobb att hålla koll på dem.


Idag har både Carolina och Emilia anmält sig till skollag i fotboll. Det är olika lag de kommer att spela då lagen är åldersindelade. Det är en turnering som kommer att pågå en dag i veckan under 7 veckor med början den 19 oktober. Fortsättning följer.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar