tisdag 1 september 2009

Nu är våren här

Hemma i Sverige är definitionen på vår enligt SMHI att dygnsmedeltemperaturen ska vara över
noll grader under sju dygn i sträck. Här i Nya Zeeland är det vår när det är första september. Enkelt. Nu har våren kommit alltså.

Jag har äntligen börjat utbilda mig i verkligheten. Det var lite nervöst, jag hade ju inte pratat på radio med riktiga piloter i riktiga flygplan på 3 månader. Dessutom så är radiosnacket rätt olikt det som vi har i Sverige, så de senaste 16 årens erfarenhet vad gäller snacket var inte så mycket värt. Det kommer att ta en stund att vänja sig och att komma in i alla nya procedurer. Men kul är det.

Fotot i dag är från helgens lilla biltur. Vi hamnade i Lees Valley som endast nås via en timmes resa på slingrande grusvägar eller med flygplan. Vi kunde nästan höra banjomusiken...

2 kommentarer:

  1. Låsta dörrar på i bilen?

    Sommaren gör studiebesök i Sverige idag, faktiskt. Kanonväder och klarblå himmel...det var det inte igår när jag och Daniel skulle hem från Kalmar ... 700' och 2-3km sikt, usch. Det blev I F R, flashbacks till Aalborg :)

    Ha det gött
    /Mr Ejpnött

    SvaraRadera
  2. I dag du Morgan avgörs DackArnes vara eller icke vara vad det gäller slutspel. Som du vet är Västervik klara sedan länge! men vi håller delvis dackarnas öde i våra händer. Så du kan känna dej helt trygg där "borté" =)! Det är kul att följa era äventyr och som någon skrev "man har ju bättre koll på er nu"

    Kramar från Gamleby!!

    SvaraRadera