tisdag 8 december 2009

Bad och Ikea

Väderprognosen för idag var 35 grader och strålande sol men när vi vaknade var det mulet. Vi hade i alla fall bestämt att vi skulle ta båten till Manly för att ta ett dopp i det stora blå. Manly är en del av Sydney beläget norr om hamninloppet med en stor strand ut mot Tasmanska Havet. Enligt vår guidebok är Manly Beach kungen av de norra stränderna. Båtturen tar en halvtimma från centrum och under färden dit försvann alla moln på himlen. Det var riktigt varm och vattnet svalkade skönt.


Färjan utgick som tidigare nämnt från Centrala Sydney närmare bestämt från Circular Quay som ligger precis bredvid Operahuset. Det är en fin vy att komma från sjösidan in mot staden och både ha operahuset och Harbour Bridge framför sig.


Efter att ha varit en kort sväng tillbaka på hotellrummet åkte vi på eftermiddagen till IKEA.

Vi började med att gå igenom sortementet bland matvarorna för att fundera på vad vi skulle handla med oss hem och köpa oss var sin glass. (Det har gått åt många glassar till oss idag). Därefter tog vi en rundvandring i varuhuset och kände oss som om vi var i Malmö på Ikea. Det var inte mycket som var annorlunda. När vi kom fram till restaurangen blev det svenska köttbullar med mos till middag. Lingonsylten smakade godast. Som alltid när man går på Ikea går man inte tomhänt därifrån, så inte idag heller. Lite smått och gott som man behöver slinker ner i kassen. Sill, Kalles kaviar, Marabou choklad, lingonsylt och delicatobollar blev dagens stora fynd. Nu gäller det bara att få igenom detta i tullen.

Dagen avslutade vi med att åka 1 1/2 varv på monorailen och äta mer glass.

4 kommentarer:

  1. Glass! Finns det julglassar där?
    /Sigge

    SvaraRadera
  2. Hej på er! Alvas högsta dröm är att få bada i riktigt blått vatten.Lite avis är hon. Det låter och ser ut som ni trivs. Kul att kunna följa er.Här är det blött och grått,inget julväder! Fast det kanske är svårt för er oxå att känna julstämmning.Kram på er! kramarna kommer från Fam Eklöv i Gamleby.

    SvaraRadera
  3. Hipp Hipp Hurra!!!!!
    Grattis på den stora dagen (40 år...det måste väl vara gubbe?)....Ni verkar tiil att ha det jätte bra....här är det ok...putsat en del fönster...men mörkret kommer för fort...Krama om alla dina tjejer från mej...be Sofia att ge dej en stor födelsedagskram från din "kära" SVÄRMOR

    SvaraRadera
  4. Hurra hurra för Morgan! Ha en riktigt skön födelsedag! Men det är nog inget problem på denna fantastiska semestertripp ni är ute på. Ser underbart ut!
    Kramar från Bjällmarkarna

    SvaraRadera