onsdag 30 december 2009

Västkustresan

Vi har, som några av er vet om, varit på västkusten några dagar. Vår tanke var att skriva och berätta om vad vi gjort varje dag precis som vanligt när vi varit ute och rest. Denna gång fungerade inte tekniken riktigt som vi ville. Det som var det största problemet var att det inte fanns täckning för vare sig mobil, 3G eller internet. Vi var så att säga mitt ute i bushen. Nu är vi väl hemkomna igen och ser tillbaka på några fantastiska dagar.

Vår resa började i söndags 27/12 med att vi skulle förbi Arthur's Pass. Vi stannade till i byn och även den här gången blev vi bekanta med en närgången Kea-papegoja. Denna fågel var fräck nog att hoppa på biltaket. Nästa stopp var Shantytown där höjdpunkterna var ett ånglok och att vaska guld. Natten tillbringade vi sedan i Hokitika men innan det var dax för sängen tog vi svängen om Hokitika Gorge. Detta var en överraskande upplevelse. Här fanns en hängbro över det turkosa forsande vattnet. Vackert är ett bra ord för detta ställe även om sandflugorna drar ner betyget något. Vädret var grått och regnet hängde i luften under hela dagen. Det sägs att det alltid regnar på västkusten.

Måndagen började med ett soligt Hokitika, men vädret varierade sig ganska mycket under dagen. Första stoppet denna dag var Franz Josef Glacier. Vi var aldrig riktigt nära den men fick ändå en ordentlig syn av den väldiga ismassan. Nästa stopp söder ut längs västkusten var Fox Glacier. Vid denna glaciär kunde man komma riktigt nära och det gör den ännu mer enorm trots att det är ett bra stycke kvar till kanten av isen.



Från Fox till vårt bokade övernattningsställe i Haast var det ca 15 mil och hela vägen dit kantades av en tät djungel. Häftigt de första milen.... Vi har tidigare fått berättat att det finns ingenting i Haast och vi kan verkligen bekräfta den tesen.

Fortsättning följer imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar