måndag 7 december 2009

Utflykt med buss

Igår söndag "gjorde vi stan". Vi började med ett besök på Paddys Market, ett stort lagerhus med massor av stånd med allt möjligt och omöjligt till salu. Vi tog oss därefter till centrum av Sydney och gjorde ett besök uppe i Sydney Tower. En byggnad som är 10 meter högre än Eiffeltornet med vidunderlig utsikt över den stora staden.


Vi tog en promenad runt The Rocks, stället där de första straffångarna landsteg i Australien 1788. Många av husen som står där idag är från 1800-talet. Brofästet av Sydney Harbour Bridge ligger också här. Vi hamnade mitt i en marknad så husen såg vi tyvärr inte så mycket av. Kanske vi kommer tillbaka dit en annan dag.


Idag, måndag, har vi varit på en busstur till Featherdale Wild life Park och The Blue Mountains. På denna djurpark fick vi verkligen komma djuren nära, både klappa, mata och till och med bära nån av dem. Redan vid entrén fick klappa en liten baby Wallaby (en liten kängru) och sedan kom vi till en pytonorm. Emilia var väldigt modig och lär djurskötaren lägga denna varelse runt halsen på henne. Stolt poserade hon framför kameran.


Därefter fick vi chansen att klappa Koalor, dessa små trötta nallebjörnar som sover högt uppe i träden. Den vi klappade brydde sig inte ett dugg om oss utan var helt fokuserad på att äta. Koalans enda föda består av eukalyptusblad. Några andra som var intresserade av mat var kängrur. Vi fick varsin glass-strut med pellets i att mata dem med, men kängrurna var mest glada åt kexet för pelletsen hamnade på marken.

Vi hade lunchrast i en liten bergsby vid namn Leura. I denna "håla" fanns det många caféer, små souvenirburiker, en julshop och en godisaffär. Denna godisaffär var rena himelriket för oss svenskar som har längtat efter ordentligt godis att köpa sedan vi lämnade Sverige. (Fast det är klart, vi har inte glömt allt det goda som vi fick i augusti när vi hade födelsedagar). Det som överraskade oss mest var Marabous Chokladkaka. När vi hittade Häxvrål och annan saltlakrits var vi väldigt glada, men pricken över i var nog Marabous Dubbelnougat. Mmmmmmm.....

Bussturen fortsatte sedan till Scenic World i Blue Moutains. Det är eukalyptusträden som avgen en olja som gör att bergen ser blåa ut. Naturen är enastående och utsikten vidunderlig.

På vägen hem fick vi en rundtur genom OS-byn i Sydney och utflykten avslutades med en båttur fån OS-byn till Circular Quay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar