lördag 5 december 2009

Sydney

Klockan 04.00 ringde väckarklockan idag och en timme senare satt hela familjen i bilen på väg till Christchurch flygplats. Vi var äntligen på väg till Sydney! Vi möttes av stålande sol och en behaglig temperatur på 20 grader vid 9-tiden på morgonen när vi landat. Efter att ha sett gränsbevakarna Australien på TV visste vi inte riktigt vad som väntade oss vid tullen. Det kom fram en liten dam som tittade på våra inpasseringskort, ställde ett par frågor när vi stod och väntade på våra väskor. Hon släppte in oss i Australien utan att någon gick igenom vårt bagage, inte ens röntgen. Vi hade nu hela dagen framför oss.


Hotellet vi bor på ligger vid Darling Harbour och här ligger också Sydney Aquarium vilket vi besökte idag. Ett enormt akvarium där det Australiensiska marinlivet visas med bla sjökor, rockor, mängder av olika små fiskar, krokodiler och hajar. Det som är väldigt upplevelserikt är att det finns gångar (160 m) med glastak ut i havet.

Skylten talar sitt tydliga språk



Kvällen avslutade vi med att gå på bio. Världens största bioduk i Imax format och dessutom 3D gjorde filmen riktigt häftig att se. Det var "A Christmas Carrol" vi såg.

1 kommentar:

  1. Vilken underbar bild med Hajen i bakgrunden, haha.
    /Sigge

    SvaraRadera