torsdag 31 december 2009

Västkustresan del 2

Morgonen i Haast var grå och molnen var väldigt låga men det räckte att bara åka en mil inåt landet så blev det mycket bättre. (Haast ligger vid kusten). Vi hade en planerad körning på ca 30 mil under dagen och första rasten var redan efter en halvtimme då vi passerade det första av 3 stora vattenfall på vägen till Wanaka. Här fick vi gå genom djungelliknande skog för att komma fram till Haast River och The Roaring Billy.



Andra rasten var vid vattenfall nr 2, Thunder Creek Falls. Med sina 28 meter var det majestätiskt och forsen nedanför var turkos och vattnet var alldeles klart.

Även tredje vattenfallet, Fantail Falls var otroligt vackert. Vi fortsatte vår resa mot Wanaka och efter Haast Pass ändrar sig lanskapet drastiskt. Från att ha kört i regnskog och bland trädbeklädda berg blir det kala berg och slätter i stället och till sist kommer man fram till Lake Wanaka med sin turkosa färg. I Wanaka lunchade vi och besökte Puzzling World. På Puzzling World fanns bland annat en 1,5 km lång labyrint. Vi gick nog längre än så då inte hela familjen alltid var överens om vilken väg vi skulle gå. Roligt var det i alla fall och vi hittade de fyra hörnen och ut igen. Här fanns också andra utmaningar i form av knep och knåp, olika pussel och naturligtvis Tantrix.


Färden fortsatte därefter till Twizel där vi skulle tillbringa vår sista natt under denna resa. Vädret var strålande så vi tog en kvällstur till Mount Cook. Detta är Nya Zeelands högsta berg med sina dryga 3750 meter. Småtopparna runt omkring är även de högre än Kebnekaise.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar