söndag 13 december 2009

Julstämning på luciadagen?

Igår hade vi en rejäl tvättdag, vilket behövdes efter vår semester i Sydney. Värdet var varmt och blåsigt och det var perfekt torkväder. Det är fascinerande att badlakan och sängkläder torkar på en halvtimme. Det är torrt när nästa maskin är klar och sådana dagar hinner man tvätta mycket .

Igår kom även tomtarna fram ur sina kartonger men det känns fortfarande fel att julpynta nu när sommaren är här. Julstämningen har svårt att infinna sig. Enligt Adam, som vi träffade i Sydney sista dagen, går julen ut på sol, bad och BBQ och han har nog rätt i det.

Familjen Andersson-Svanbrink och 2/4 av familjen Danielsson var hos oss igår kväll på BBQ och för att fira Morgan som fyllde 40 häromdagen. Värmen höll i sig även under kvällen och vinden mojnade så vi kunde sitta ute ända tills det var dax för våra vänner att bege sig hemåt.

Idag har det varit Tomte-parad på High Street i Rangiora. Vi var där och försökte få lite julstämning men som jag tidigare nämnt går det inte så bra. Emilia sa ikväll: Jag längtar efter vintern.
Innehållet i paraden genom Rangiora var varierande. Polisbilen kom först med en säckblåsepipande orkester efter sig följt av brandbilar. Det fanns hundar utklädda till renar, alpackas med en massa glitter omkring sig, kyrkoförsamlingar utklädda till änglar, motorcyklar, Judoklubben och många företag i Rangiora som var representerade. Till och med sopbilen var med i paraden och sist kom jultomten själv.


Efter paraden fortsatte festligheterna i Victoria Park där folk samlades för att umgås, äta och lyssna på julmusik. Inte heller här infann sig julstämningen trots att orkestern spelade Rudolf, Driving home for Christmas, Stilla natt och Dreaming of a white Christmas.

1 kommentar:

  1. Hej Karolina. Mår du bra i Dag. Jag saknar dig. Du saknar vel också mig.

    Hälsningar Julia

    SvaraRadera