fredag 11 december 2009

Sista dagen i Sydney

Torsdagen var vår sista dag och det enda som vi planerat in var att vi skulle träffa Adam Brown, som var hemma i Sydney för en månads semester. Dagen innan hade vi fått ett sms av honom att vi skulle träffas vid Circular Quay kl 11 och vi fick inte vara sena. Vi visste inte alls vad Adam hade hittat på för äventyr åt oss. Kl 11.10 tog vi färjan till Watsons Bay och det var här som Governor Phillip först landsteg i Australien och inte alls vid The Rocks som jag tidigare skrivit. Eftersom de inte hittade något färskvatten vid Watsons Bay fortsatte de vidare in i "hamnen" och det var vid The Rocks som vatten hittades och det var där de "bosatte" sig. Vid Watsons Bay ligger också den ursprungliga Doyles fiskrestaurang med anor från 1885.


Vi tog en promenad runt the South Head som utgör den södra delen av hamninloppet till Sydney Hamn. På östra sidan bestod kustlinjen av höga klippor och vyerna från toppen var fantastiska trots vädret som var mulet. Medan vi vuxna satt och njöt av varsin öl respektive vin intill stranden badade tjejerna fötterna i havet. Vi hade en mycket trevlig dag och ett stort tack till Adam som visade och berättade om sitt Sydney.

Måste också berätta att vi kom igenom tullen i Christchurch med all vår mat som vi köpte på IKEA. Visserligen var minerna lite skeptiska på damen på MAF när de inlagda sillarna på burk, kaviartuberna och lingonsylten togs fram ur kylväskan. Men allt kom igenom och vi är väldigt glada.

2 kommentarer: