torsdag 24 december 2009

Julafton

Att julaftonen skulle bli annorlunda i år har vi haft i tankarna ända sedan vi påbörjade våra planer på att flytta till andra sidan jorden. På något vis har vi de senaste veckorna ändå väntat på att komma i julstämning. Den speciella känslan har dock inte infunnit sig trots att det nu är julaftonskväll.

Dagen började med att tjejerna fick sin julklapp av Morgan och mig. Den var enorm och så tung att vi inte kunde slå in den ordentligt, men vad gör det när pappret skall av så fort som möjligt i alla fall.
Tacksamheten verkade aldrig ta slut för tjejerna då det under pappret visade sig vara en studsmatta. Morgan monterade medan julgröten puttrade på spisen. Att äta risgrynsgröt julaftonsmorgon är en tradition och måste göras trots 20 grader varmt ute. Monteringen tog lite längre tid än vad vi tänkt så den blev inte klar förrän ikväll mest pga att vi har varit hos Mattias och Emilia på julmiddag. Tjejerna tycker verkligen om den och hoppar fortfarande i skrivandets stund.

Hos Mattias och Emilia vankades BBQ men även köttbullar och Jansson serverades. Allt smakade utsökt och med trevligt sällskap kan det bara bli bra. Barnen sprang i vattenspridaren för att svalka av sig. Carolina lyckades klättra högst upp i ett träd men kunde däremot inte klättra ner. Ida fick klättra upp och lotsa henne ner. Det slutade lyckligt.


Efter julmiddagen tog vi svängen om stranden. Vi hade lovat barnen redan innan vi flyttade att vi skulle till stranden på julaftonen. Vi hade badkläder med oss idag men vattnet var i kallaste laget för oss vuxna. Tjejerna däremot kastade sig med glada tjut ut i det stora blå.


Väl hemma igen dukade vi upp med glögg, skumtomtar och Aladdin från IKEA i Sydney, bilar från Staffanstorp och hemmagjort julgodis. Mycket att mumsa på samtidigt som vi hade julklappsutdelning. Tack för alla fina presenter! Det har varit en annorlunda men mycket bra julafton. Vi saknar dock alla er därhemma.

2 kommentarer:

  1. Ja, en annorlunda julafton blev det ju kan man säga...om vi skulle badat hade det varit i blötsnö....inte lika skönt...
    Snart kommer vårt hus att fyllas av julglada människor så från oss alla till er alla...ha en fortsatt trevlig jul.
    Kram från Anna, Mats, Johanna & Julia

    SvaraRadera
  2. God Jul på er.
    Ser härligt ut med sol och bad. Vi var uppe i Småland, Taberg och Värnamo, och han få en vit jul innan allt regnade bort. Men nu ska det visst bli kallt igen. Jag jobbar ett par dagar nu i mellandagarna men sedan ska jag vara ledig till den 11 januari.
    Ha det så bra.
    Vi hörs
    Andreas Fredriksson (arbetskamrat till Morgan)

    SvaraRadera